Erdogan i saudijski kralj Salman razgovarali telefonom: Dodatno produbiti bilateralne odnose

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud u utorak navečer telefonom su razgovarali o bilateralnim odnosima i sirijskom pitanju

Erdogan i saudijski kralj Salman razgovarali telefonom: Dodatno produbiti bilateralne odnose

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud u utorak navečer telefonom su razgovarali o bilateralnim odnosima i sirijskom pitanju, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema navodima iz Ureda turskog predsjednika, dvojica čelnika su razgovarala o posljednjim dešavanjima u Siriji.

Erdogan je informisao saudijskog kralja o operaciji "Maslinova grana" koju turske snage provode protiv terorista u Afrinu.

Istakao je kako operaciju podržavaju i Arapi, Kurdi i Turkmeni koje su protjerali teroristi iz njihovih domova u Afrinu.

Dodao je da će operacija "Maslinova grana" značajno pomoći da se protjerani vrate svojim domovima.

Dvojica lidera su naglasila važnost zajedničkih napora i saradnje kako bi se sačuvao teritorijalni integritet Sirije i konačno postiglo političko rješenje.

Kralj Salman je istakao da njegova zemlja snažno podržava mirovne pregovore u Ženevi kao i međunarodne napore koji se poduzimaju u cilju rješavanja sirijske krize.

Erdogan i kralj Salman su na kraju potvrdili odlučnost da Turska i Saudijska Arabija dodatno prodube bilateralne odnose.

 Povezane vijesti