Izraelski vojnici usmrtili Palestinca i ranili 14 osoba

Također, izraelska vojska je izvela zračni napad na Palestince koji su u sklopu "Velikog marša za povratak" učestvovali na mirnim demonstracijama duž granice Gaze, ali nema informacija o stradalima.

Izraelski vojnici usmrtili Palestinca i ranili 14 osoba

 Palestinski demonstrant stradao je intervenciji izraelskih vojnika tokom mirnih demonstracija duž granice Gaze, saopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravstva u nedjelju, javlja Anadolu Agency (AA).

Najmanje 14 osoba je povrijeđeno, a na istoku Pojasa Gaze ubijen je 21-godišnji Davud Ishteyvi.

Također, izraelska vojska je izvela zračni napad na Palestince koji su u sklopu "Velikog marša za povratak" učestvovali na mirnim demonstracijama duž granice Gaze.

Zračni napad izveden je na područje Melleke na kojem su se okupljali demonstranti.

Nema informacija o stradalima.

Izraelska vojska saopćila je kako je vojni avion napad izveo na grupu za koju se sumnja da je s granice Gaze na područja u Izraelu poslala balon i zmaja sa zapaljivim materijalom.

 Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije pod nazivom "Veliki marš za povratak".

Izraelski vojnici protiv civila koji zahtijevaju povratak na teritoriju s koje su protjerani i ukidanje blokade uvedene 2006. godine Gazi koriste municiju.

U intervenciji izraelskih vojnika tokom demonstracija od 30. marta ubijeno je više od 180 Palestinaca.

 


Tagovi: Palestina

Povezane vijesti