Teroristi PYD/PKK-a granatirali bolnice: 12 ranjenih

Teroristi PYD/PKK-a granatirali su porodilište i psihijatrijsku bolnicu u Azazu, nedaleko od granice Turske sa Sirijom

Teroristi PYD/PKK-a granatirali bolnice: 12 ranjenih

Najmanje 12 pacijenata je ranjeno u granatiranju bolnica u sjevernom sirijskom gradu Azaz, koje su izveli pripadnici terorističke organizacije PYD/PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

Teroristi PYD/PKK-a granatirali su porodilište i psihijatrijsku bolnicu u Azazu, nedaleko od granice Turske sa Sirijom. Granate su ispaljene sa položaja terorista u Afrinu.

Prema informacijama koje je novinar AA dobio iz uprave psihijatrijske bolnice, ranjeno je 12 pacijenata, a među ranjenima ima i životno ugroženih. 

Ranjeni pacijenti su premješteni u druge obližnje bolnice, a objekat koji je bio na meti artiljerije je teže oštećen.

U artiljerijskom napadu na porodilište nije bilo ranjenih.

Napadi terorista PYD/PKK-a iz Afrina na obližnji Azaz, koji je pod kontrolom snaga opozicije, intenzivirani su u posljednje vrijeme. PYD je sirijski ogranak PKK-a koja je na listi terorističkih organizacija u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji.

U oružanoj terorističkoj kampanji koju PKK vodi protiv turske države od osamdesetih godina ubijeno je oko 40 hiljada ljudi.

Turska je nedavno najavila vojnu akciju u Afrinu, na sjeverozapadu Sirije, u regiji koja graniči sa turskim pokrajinama Hatay i Kilis. Radi se o regiji koju su snage sirijskog režima Bashara al-Assada bez borbe predale pod kontrolu terorističke organizacije PYD/PKK, a u regiji se trenutno nalazi između osam i deset hiljada terorista.

 


Tagovi: Kilis , Hatay

Povezane vijesti