Turski tisak

U tekstu možete pročitati najnovije vijesti iz turskog tiska.

Turski tisak

List Sabah je prenio da je predsjednik Velike narodne turske skupštine Binali Yildirim u pratnji delegacije  obavio posjetu Švicarskoj, obišao grad Lozanu gdje se sastao sa turskim državljanima koji žive u ovoj zemlji, i tom prilikom uputio poruke bratstva jedinstva.

 

List Vatan je prenio da je turska kompanija za namjensku industriju ASELSAN odlučila da u Turskoj republici sjeverni Kipar otvori centar  tehnološke industrije . U vijesti se prenosi izjava direktora ASELSAN-a Mehmeta Čelika, koji je kazao da je cilj da i ova zemlja postane jedna od država gdje će se proizvoditi najnovije oružje.

 

List Jeni Šafak je prenio da je u Indoneziji upućeno  250 šatora za osobe koje su izgubile domove u velikom zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju.

U vijesti se ističe, da će također biti upućen i higijenski materijal i hrana za stanovnike ove zemlje.

 

List Hurijet je prenio da je revija Forbes objavila listu najboljih restorana u Londonu , i da je turski restoran „Ruya“ ušao među pet najboljih. Radi se o restoranu koji vrši prezentaciju najboljih jela Anadolije.

List Star je prenio da je juče okončana 54 Biciklističke trka kroz Tursku i da je pobjednik u ukupnom plasmanu postao Eduard Prades. U vijesti se dodaje da je Prades pobjedio ispred  Alekseja Lutsenka i Nathana Hasa.
 

 


Tagovi: Star , Huriyet , Sabah

Povezane vijesti