Strani tisak

U tekstu možete pročitati najnovije vijesti iz strane štampe.

Strani tisak

„  Glas Rusije „ : Predsjednik Erdogan izjavio da je nakon sporazuma u vezi Idliba spriječena veliko iseljavanje stanovništva ovog grada.

List „Die Presse“:Predsjednik Erdogan prilikom posjete Njemačkoj posjetio i veliku kompaniju Simens i istakao da će ova kompanija vršiti nova ulaganja u Turskoj . U vijesti se ističe da će novi medicinski instrumenti se proizvoditi u Turskoj.

„Associated Press“: Očekuje se da će tokom ovog mjeseca tursko američke vojne snage početi sa patroliranjem oko ovog  grada koji je od velikog strateškog značaja za Siriju.

Italijanski portal „ ANSAmed „: Predsjednik Erdogan izjavio da će sa ruskim , francuskim i njemačkih liderima u drugu polovinu ovog mjeseca održati zajednički sastanak u Istanbulu.

Turska nastavlja sa ekonomskih rastom nakon mjera koje je preduzela vlada ove zemlje.

Izvoz u proteklom mjesecu je oborila sve rekorde.

Ruski „ Ria Novosti“ : Predsjednik Erdogan izjavio da želi intenzivirati odnose sa Rusijom na polju namjenske industrije i istakao da neće dopustiti provokacije koje stižu sa svih strana.

Francuski „ AFP „ : U Kelnu je uz prisustvo predsjednika Turske Erdogana, otvorena najveća džamija u Njemačkoj, i kako se ističe , džamiju je finansirala Turska služba za vjerske poslove DIYANET.

Njemački „Deutsche Welle (DW)“ : Turska je nakon prelaska  na predsjednički sistem 1 oktobra počela sa radom skupština republike Turske.

Kineski „ China Radio International (CRI) „ : Predsjednik komisije za vanjske odnose u Velikoj narodnoj turskoj skupštini Volkan Bozkir izjavio da je donijeta odluka od otvaranju novog diplomatskog predstavništva u Kambočiji.

İranski „ Parstoday“: Turska nastavlja sa intenziviranjem odnosa sa Iranom . U vijesti se ističe da če novi radovi biti vezani na polju proizvodnje hrane u plastenicima  i šafranu.

Britanski „ Eş-Şark El-Avsat“ :Glasnogovornik Partije pravde i razvoja Omer Čelik izjavio da su isti ciljevi ISILA i ultradesnice u Evropi.

 

 

 

 


Tagovi: Glas Rusije

Povezane vijesti