Τουρκικός Τύπος 14.03.2017

Μια ματιά στις σημερινές τουρκικές εφημερίδες

Τουρκικός Τύπος 14.03.2017

 

 

Haber Türk: «Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στο θέμα της Μανμπίτζ»

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για διμερείς επαφές δήλωσε πως η κατάσταση στο Μανμπίτζ θα διασαφηνιστεί με την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε πως όταν ο βραχίονας της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Συρία YPG θα αποσυρθεί από τη Μανμπίτζ την ασφάλεια θα διασφαλίσουν οι Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες.

Sabah: "Η Τουρκία καταδίκασε δριμύτατα την επίθεση κατά του Παλαιστινίου Πρωθυπουργού»

Η Τουρκία καταδίκασε δριμύτατα την ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε στη Γάζα κατά της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστινίου Πρωθυπουργού Ράμι Χαμντάλα. Στη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώθηκε πως καταδικάζεται δριμύτατα η ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε στη Γάζα κατά της πομπής του Χαμντάλα και αναφέρθηκε «ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην επίθεση και προσμένουμε να εντοπιστούν μια ώρα αρχύτερα οι δράστες της επίθεσης. Ευχόμαστε δε οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας να κινηθούν μέσα σε ενότητα και ομόνοια κατά αυτής της προβοκατόρικης επίθεσης».

 

Hürriyet: "Καλά μαντάτα στην Τουρκία από τον ΟΟΣΑ”

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα την «Ενδιάμεση Έκθεση Οικονομικής Προοπτικής». Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση η οικονομική προοπτική της Τουρκίας, από το 6,1% που ήταν το 2017 ανήλθε στο 6,9%, ενώ για το 2018 από 4,9% ανήλθε στο 5,3% ενώ για το 2019 από 4,7% που ήταν αναδείχθηκε στο 5,1%.

Vatan: "Κατά 90% αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών που θέλουν να έρθουν από την Ολλανδία στην Τουρκία”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των τουριστών που θέλουν να έρθουν για διακοπές από την Ολλανδία στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και οι οποίες επικαλούνται τα στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ολλανδίας(ANVR) και τις ανακοινώσεις διάφορων ταξιδιωτικών πρακτορείων σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των πελατών τους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος τύπου της ANVR σημείωσε πως σημειώθηκε κατά 90% αύξηση στον αριθμό των Ολλανδών που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία σε σύγκριση με τον Ιανουάριο μήνα του 2017.

Star: "Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή εγχώριου μη επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος»

Η ναυτιλιακή εταιρία OES, η οποία δραστηριοποιείται στο Teknopark της Μέρσιν, ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή μη επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος. Το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα το οποίο θα κατασκευαστεί με τελείως εγχώριους εξοπλισμούς αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: τουρκικός τύπος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ