Τουρκικός Τύπος 12.01.2018

Μια ματιά στις σημερινές  τουρκικές εφημερίδες

Τουρκικός Τύπος 12.01.2018

 

Μια ματιά στις σημερινές  τουρκικές εφημερίδες

 

 

Haber Türk: " Ερντογάν  όσοι  επιχειρούν να ιδρύσουν ένα κράτος στα Βόρεια της Συρίας  θα μείνουν με άδεια χέρια

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στην  ομιλία του  στην 43 η συνάντηση  του με τους Κοινοτάρχες   που διοργανώθηκε  στο Προεδρικό Συγκρότημα  στο Μπεστεπε   σχολίασέ τις εξελίξεις  αναφορικά   με  τους ισχυρισμούς νέων  δημιουργιών στα Βόρεια  της Συρίας λέγοντας.. «  αυτοί  στην Βόρεια Συρία που σήμερα  προσπαθούν να  ιδρύσουν  έναν διάδρομο τρομοκρατίας   πρέπει να γνωρίζουν ότι  οι περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται εντός των εθνικών μας συνόρων,  Μην ξεχνάτε ποτέ αυτή την ευαισθησία μας.  Γι αυτό τον λόγο ότι ονειρεύονται  την ίδρυση ενός κράτους  στα βόρεια της Συρίας  «θα μείνουν με άδεια χέρια».

 

 

Sabah: " Συνάντησης Ερντογάν και Μέρκελ

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στις δηλώσεις του   σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν  επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ έπειτα από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Γερμανία. Ο  επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας  απαντώντας στις ερωτήσεις  των Γερμανών δημοσιογράφων  στην Ανταλια  τόνισε ότι,  ή ο πρόεδρος Ερντογάν θα προσκαλέσει την καγκελάριο Μέρκελ ή ο ΠτΔ θα επισκεφθεί την Γερμανία.

 

Star: " Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ

Ο  Πρωθυπουργός  της Βουλγαρίας  Μπόικο Μπορίσοβ (  προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ)  τόνισε ότι,  στην 6μηνη   περίοδο  της προεδρίας τους  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  επιθυμούν να ομαλοποιήσουν  τις σχέσεις της Τουρκίας  με την  χώρες της ΕΕ  και μάλιστα όπως  είπε    «θα  επιδείξουν ιδιαίτερη προσπάθεια   στην θετική εξέλιξη του θέματος». Συμπλήρωσε  δε , ότι η  Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ  στην οποία Συμμαχία  είναι μέλη   και οι Ευρωπαϊκές χώρες και εκτός αυτού η Τουρκία  παίζει το ρόλο κλειδί  στην διαχείριση   της ροής  των προσφύγων  από την Μέση Ανατολή.

Hürriyet: " Ολοκληρώθηκε  σχεδόν  το 88%...μειώνεται από 9 που ήταν  σε 3,5 ωρες

 

Αποπερατώθηκε σχεδόν το 88%  του αυτοκινητοδρόμου Γεμπζε-Ορχανζκαζι-Ιζμήρ  μεταξύ της Ιστανμπούλ και Ιζμήρ  που θα μειώσει  από 9 σε 3.5 ώρες την οδική διαδρομή. Έχουν συμπληρωθεί  οι 17 σήραγγες από τις 32  στο σύνολο του  οδικού  έργου  στα σημεία Γκεμπζε –Μπούρσα , Σουσουρλούκ- Μπαλικεσήρ-Κιρκαγατς και  Κεμαλ Πασα  -Ιζμήρ. Οταν  θα έχει  ολοκληρωθεί  όλο το οδικό έργο θα τεθούν σε λειτουργία  36 οδογέφυρες, 3 σήραγγες, 20 διόδια , 25 κόμβοι, 6 κέντρο συντήρησης και λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου, 3 κέντρα συντήρησης και λειτουργίας σήραγγας. Ο  νέος αυτοκινητόδρομος   θα είναι 384 χλμ.

 

 

Yeni Şafak: "  Ένα νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε  στο Ουσακ

Στο Uşak, ο γεωργικός μηχανικός Erdal Zengin β στο πλαίσιο των εργασιών  του στην ύπαιθρο ανακάλυψε  ένα νέο είδος  εντόμου  μέσα σε  παγίδες  που είχε  ετοιμάσει για τα  έντομα στην φύση.  Το έντομο  που ανακαλύφθηκε ανήκει στην οικογένεια Tory midae,  με το  όνομα "Megastigmus usakensis"  με κίτρινο χρώμα και μέγεθος 1,88 mm. Ο Ζενγκίν  έστειλε τις φωτογραφίες του νέου εντόμου  στον Καθηγητή Δόκτορα Μικτατ Ντογανλαρ  με πείρα 45 χρονια στο κλάδο της Εντομολογίας . Στις δηλώσεις του ο καθηγητής  μετά την ολοκλήρωση των εργασιών  τόνισε ότι πρόκειται  για ένα εντελώς  νέο είδος στον κόσμο  της Εντομολογίας.

 

 

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Sabah , Haber Türk

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ