Ερντογάν: Θα γίνουν τα αναγκαία βήματα στα ανατολικά του Ευφράτη

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα στα βόρεια της Συρίας, η Τουρκία θα πράξει τα δέοντα κατά της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG, δήλωσε ο ΠτΔ

Ερντογάν: Θα γίνουν τα αναγκαία βήματα στα ανατολικά του Ευφράτη

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα στα βόρεια της Συρίας, η Τουρκία θα πράξει τα δέοντα κατά της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG.

 

Ο Ερντογάν έκανε ομιλία στην σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

 

Ο ΠτΔ κάλεσε τις ΗΠΑ να τηρήσουν την υπόσχεσή τους να βγάλουν από εκεί τους τρομοκράτες της PYD-YPG, του βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK που τοποθέτησαν στην περιοχή Μανμπίτζ της Συρίας.

 

Υπενθυμίζοντας την συμφωνία που έγινε μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στις 4 Ιουνίου, ο Ερντογάν είπε τα παρακάτω:

 

«Το χρονοδιάγραμμα στην Μανμπίτζ ήταν 90 μέρες. Δυστυχώς δεν λειτούργησε. Αν δεν λειτουργήσει, θα κάνουμε και εκεί την δουλειά μας μόνοι μας. Θα γίνουν τα αναγκαία βήματα στα ανατολικά του Ευφράτη. Θα πράξουμε τα δέοντα στο ανώτερο επίπεδο κατά της YPG/PYD, ή σωστότερα κατά της PKK. Όλα αυτά δεν είναι μόνο για την ηρεμία της χώρας μας. Είναι για την ηρεμία και των κακόμοιρων ανθρώπων που ζουν σ’ αυτή τη χώρα».

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ