Στο Ουζμπεκιστάν βρίσκεται ο Γιλντιρίμ

Ο Πρόεδρος της βουλής έδωσε μηνύματα αδελφοσύνης μεταξύ του τουρκικού και του ουζμπεκικού λαού

Στο Ουζμπεκιστάν βρίσκεται ο Γιλντιρίμ

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ πραγματοποιεί επίσημες επαφές στο Ουζμπεκιστάν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του στην πρωτεύουσα Τασκένδη, ο πρόεδρος της Νομοθετικής Συνέλευσης Νουριντιντζάν Ισμαίλοφ έδωσε μηνύματα αδελφοσύνης.

«Ο τουρκικός και ο ουζμπεκικός λαός ακόμα και αν δεν ζουν στην ίδια γεωγραφία, διατήρησαν τους πνευματικούς τους δεσμούς και τα ειλικρινά αδελφικά συναισθήματα τους καθ΄όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Για το λόγω αυτό όταν το Ουζμπεκιστάν απόκτησε την ανεξαρτησία του, η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα που το αναγνώρισε. Και σήμερα οι δυο χώρες και οι λαοί των δυο χωρών διατηρούν την ίδια αδερφοσύνη και την αλληλεγγύη» ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως αναλογούν ευθύνες στους βουλευτές των δυο χωρών για την ανάπτυξη των σχέσεων και πρόσθεσε:

«Πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου πως μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το δυναμικό με την πολιτική βούληση που επέδειξαν μαζί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κύριος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και το Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιάγεφ».

Ο Γιλντιρίμ ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Γερουσίας Νιγκματουλλά Γιολντάσεφ, είπε πως την τελευταία περίοδο σημειώθηκε ορατή πρόοδος στις σχέσεις.

Στο περιθώριο των επαφών του ο πρόεδρος της ΜΕΤ, θα επισκεφτεί και τις ιστορικές πόλεις της χώρας Σαμαρκάνδη και Μπουχάρα.

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ