Ερντογάν: Ξεκινάμε εκστρατεία επαναπατρισμού των Τούρκων επιστημόνων

Το πρώτο στάδιο της τεχνολογικής ανάπτυξης είναι να μπορείς να φαντάζεσαι, είπε ο ΠτΔ στην ομιλία του στο Teknofest

erdogan teknofest.jpg

 

Ξεκινάμε εκστρατεία επαναπατρισμού των Τούρκων επιστημόνων, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία που έκανε στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας Teknofest που πραγματοποιείται στο Νέο Αεροδρόμιο της Ιστάνμπουλ, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο Ερντογάν κάλεσε όλους τους Τούρκους επιστήμονες ανά την υφήλιο να πάρουν μέρος στο άλμα επιστήμης και τεχνολογίας που ξεκίνησαν.

Ο ΠτΔ υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογίας.

«Η πρώτη προϋπόθεση της πραγματικής ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο είναι να καταστείς μια χώρα που σχεδιάζει, παράγει και κάνει εξαγωγές στην τεχνολογία», σημείωσε.

Το πρώτο στάδιο της τεχνολογικής ανάπτυξης είναι να μπορείς να φαντάζεσαι, ανέφερε και πρόσθεσε τα εξής:

«Ότι έχουμε προσφέρει στην Τουρκία το κάναμε κυνηγώντας πάντα τα όνειρα μας. Εύχομαι το Teknofest να αποτελέσει αφορμή για ένα άλμα».

Ξεκινήσαμε ένα μεγάλο άλμα στην αμυντική βιομηχανία όταν ήμουν Πρωθυπουργός, είπε και συμπλήρωσε:

«Ακυρώνοντας προγράμματα εξαγοράς έτοιμων προϊόντων όπως άρματα μάχης, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ξεκινήσαμε τις εργασίες για την ανάπτυξη εθνικών και πρωτότυπων μοντέλων. Επί του παρόντος στη χώρα μας βρίσκονται σε εξέλιξη 600 προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας».

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία μας αναπτύσσοντας εγχώρια και εθνικά τις τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, την υγεία και την ενέργεια. Ξεκινάμε εκστρατεία επαναπατρισμού των επιστημόνων μας, ξεκινάμε διεθνές πρόγραμμα κορυφαίων ερευνητών. Καλώ όλους τους επιστήμονες ανά τον κόσμο να πάρουν μέρος στο άλμα που ξεκινήσαμε στη χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ