Καλίν:Σύντομα θα ξεκινήσουν οι κοινές δραστηριότητες εκπαίδευσης και περιπολίας στη Μανμπίτς

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας μίλησε σχετικά με τον οδικό χάρτη για τη Μανπίτς που συμφώνησαν οι ΗΠΑ και η Τουρκία

Καλίν:Σύντομα θα ξεκινήσουν οι κοινές δραστηριότητες εκπαίδευσης και περιπολίας στη Μανμπίτς

 

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε πως πολύ σύντομα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ξεκινήσουν τις κοινές δραστηριότητες εκπαίδευσης και περιπολίας στην επαρχία Μανμπίτς της Συρίας μαζί με τις Αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Καλίν ο οποίος διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε πως η Τουρκία αναμένει την εφαρμογή του οδικού χάρτη για τη Μανμπίτς όπως είχε σχεδιαστεί χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Αφού σημείωσε πως ο οδικός χάρτης της Μανμπίτς είναι μια σημαντική συμφωνία, πως η Τουρκία θα παραμείνει δεσμευμένη σε αυτήν και πως θα κάνει τα δέοντα ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε:

«Αλλά ταυτόχρονα το γεγονός ότι συνεχίζεται η σχέση της διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με την YPG και την PYD αποτελεί μια σοβαρή πηγή ανησυχίας για μας. Ενώ από τη μια εφαρμόζουμε τον οδικό χάρτη της Μανμπίτς είναι απαράδεκτο από την άλλη να παραχωρείται κάθε μορφής όπλα, οικονομική, πολιτική υποστήριξη και υποστήριξη ΜΜΕ στην YPG και PYD. Οι εργασίες για κοινή περιπολία στη Μανμπίτς είναι οδεύουν προς ολοκλήρωση. Οι ΤΕΔ συντονίζουν με τους Αμερικανούς συνομιλητές αυτό στο πεδίο. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και της κοινής εκπαίδευσης και της κοινής περιπολίας».

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας σχετικά με τη Συρία και το Ιντλίμπ, υπογραμμίζοντας πως δεν θα είναι σωστό και δίκαιο να φορτώνεται όλο το βάρος της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στους ώμους της Τουρκίας ανέφερε πως αυτό είναι απαράδεκτο.

Σχετικά με τα 12 παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στο Ιντλίμπ, ο Καλίν ανέφερε πως θα συνεχίσουν να κάνουν και στο εξής τα απαραίτητα βήματα για την  στρατιωτική ενίσχυση.

Ανέφερε δε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών(MİT), οι ΤΕΔ και οι Ειδικές Δυνάμεις συνεργάζονται σε συντονισμό με τους Ρώσους στο πεδίο αναφορικά με τον τρόπο με το οποίο θα δημιουργηθεί η αποστρατικοποιημένη ζώνη 15-20 χιλιομέτρων στο Ιντλίμπ, το πως θα απομακρυνθούν από εδώ τα υπόλοιπα τρομοκρατικά στοιχεία ή το πως θα αδρανοποιηθούν καθώς και πως θα αφήσουν όπλα.   

Αφού υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι επιχειρήσεις που διεξάγει η MİT και οι σχετικοί θεσμοί ασφαλείας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο εξωτερικό ο Καλίν ανέφερε:

«Όποια τρομοκρατική οργάνωση όποια μέθοδο και να χρησιμοποιήσει, με όποιων και να συνεργαστεί στο πεδίο, τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά της Τουρκίας δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση ατιμώρητα».


Λέξεις-κλειδιά: Ιμπραχίμ Καλίν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ