Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Τουρκία

Αυτός είναι ο τίτλος της ανάλυσης του ειδικού σε θέματα Τουρκίας της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Chatham House, Φάντι Χακούρα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του CNN International

Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Τουρκία

 

Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Τουρκία.

Αυτόν τον τίτλο έχει ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δημοσιογραφικού οργανισμού CNN International.

Το άρθρο προειδοποιεί τον δυτικό κόσμο ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν χάσει την Τουρκία.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής που κήρυξε οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία.

«Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Τουρκία», είναι ο τίτλος ανάλυσης που δημοσιεύτηκε στο CNN International.

Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να θεωρήσει τις ΗΠΑ αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο, υπογραμμίζεται στην ανάλυση.

Ο ειδικός σε θέματα Τουρκίας της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Chatham House, Φάντι Χακούρα, αναφέρει ότι η Τουρκία πιθανότατα θα επιδιώξει να μετακινήσει το κέντρο βάρους της από τη Δύση στη Ρωσία, στο Ιράν και στην Ευρασία.

«Σε ακραίες περιστάσεις η Τουρκία θα μπορούσε να εξετάσει την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και να τερματίσει ή να τροποποιήσει ριζικά την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Οι επιπτώσεις όσων συμβαίνουν θα γίνουν αισθητά και πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας», υπογραμμίζει ο Χακούρα.

Στο τελευταίο μέρος της ανάλυσης σημειώνεται ότι «η επιθυμία της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ πρέπει να ανανεωθεί επειγόντως, διαφορετικά η Δύση θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα αν χάσει μια τόσο σημαντική χώρα ως σύμμαχο».

«Κόλαφος Τουρκίας στα αμερικανικά προϊόντα οι νέοι δασμοί», ήταν το σχόλιο του καναλιού CNN International στον διπλασιασμό των δασμών στα αμερικανικά προϊόντα που εισάγει η Τουρκία.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ