Δηλώσεις Ερντογάν για τις επιχειρήσεις προς το Καντίλ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι στις επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Καντίλ ως πρώτο βήμα με 20 αεροπλάνα χτυπήθηκαν 10 θέσεις των τρομοκρατών

Δηλώσεις Ερντογάν για τις επιχειρήσεις προς το Καντίλ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι στις επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Καντίλ στα βορειά του Ιράκ καταστράφηκαν τα σημεία συγκεντρώσεων των τρομοκρατών της PKK.

Ο κ. Ερντογάν σε τηλεοπτική εκπομπή που πήρε μέρος χθες το βράδυ ανέφερε ότι ως πρώτο βήμα με 20 αεροπλάνα χτυπήθηκαν 10 θέσεις των τρομοκρατών μεταξύ αυτών και οι αποθήκες πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι καταστράφηκαν οι θέσεις συγκέντρωσης των δήθεν διοικητών της τρομοκρατικής οργάνωσης και πιθανόν να έχουν εξουδετερωθεί και τα σημαντικότερα ονόματα των τρομοκρατών.

Ερωτηθείς για το εάν θα πραγματοποιηθεί χερσαία επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό προς το Καντίλ είπε ότι τώρα η θέση του τουρκικού στρατού είναι διαφορετική από το Καντίλ αλλά υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις της χώρας στα βόρεια του Ιράκ οι οποίες πρέπει να ενδυναμωθούν αλλά η Τουρκία επιθυμεί αυτές τις εργασίες να πραγματοποιήσει με την κεντρική διοίκηση του Ιράκ.

Ο κ. Ερντογάν έκανε αναφορά και στο Σιντζάρ λέγοντας ότι η περιοχή είναι το δεύτερο Καντίλ για την Τουρκία και είναι σημαντική και με το που θα εντοπιστεί κάτι στο Σιντζάρ η Τουρκία θα κάνει αυτό που είναι αναγκαίο όπου η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) συνεχίζει έντονα τις εργασίες σχετικά με την περιοχή.

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι παρόμοιες εργασίες συνεχίζονται και προς τα βόρεια της Συρίας.


Λέξεις-κλειδιά: Καντίλ , πρόεδρος Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ