Παραμένουν προφυλακιστέοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Το 2ο Πταισματοδικείο της Εντίρνε εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη

Παραμένουν προφυλακιστέοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

 

Δικαστήριο της Εντίρνε αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακιστέοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη την 1η Μαρτίου.

Το 2ο Πταισματοδικείο της Εντίρνε εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη οι οποίοι συνελήφθησαν κοντά στο Παζάρκουλε από περίπολο παραμεθόριας μονάδας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακιστέοι οι δυο στρατιωτικοί.

Οι δυο στρατιωτικοί μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για ανάκριση και στη συνέχεια στο Πταισματοδικείο με το αίτημα να τεθούν υπό κράτηση για τις κατηγορίες «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας» και «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Στις 2 Μαρτίου το Πταισματοδικείο αποφάσισε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης να προφυλακιστούν με την κατηγορία της «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Οι δυο στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει στην κατάθεση τους ότι πέρασαν στην τουρκική πλευρά ακολουθώντας τα χνάρια που είδαν πάνω στο χιόνι και πως τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τους τις τράβηξαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ