Γιλντιρίμ: «Αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Χουρσίντ»

Ο Πρωθυπουργός πρότεινε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση

Γιλντιρίμ: «Αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Χουρσίντ»

 

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία που είχε τοποθετηθεί στη βραχονησίδα Χουρσίντ στα ανοιχτά της επαρχίας Ντίντιμ του Άϊντιν.

Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά το πέρας του πάνελ με τίτλο «Το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης ένα χρόνο μετά από το δημοψήφισμα» που παρέστη στην Ιστάνμπουλ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε έκκληση στην Ελλάδα λέγοντας:

«Όπως γνωρίζεται η γείτονας μας Ελλάδα, προβαίνει ανά διαστήματα σε δραστηριότητες που σκοπεύουν την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση σε αυτές τις παραβιάσεις. (Στο Αιγαίο) υπάρχουν ακαθόριστες βραχονησίδες. Βλέπουμε γεγονότα παρόμοια με εκείνα στις βραχονησίδες Κάρντακ. Υπήρξε μια απόπειρα τοποθέτησης ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς (Βραχονησίδα Χουρσίντ). Οι μονάδες της ακτοφυλακής, έκαναν την απαραίτητη παρέμβαση και κατέβασαν εκείνη τη σημαία».

«Συνιστάμε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων να αποφεύγει από προβακάτσια και προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση. Να κινηθεί σύμφωνα με το δίκαιο της γειτονίας. Η προσμονή μας είναι κανείς να μην σκεφτεί πως θα κάνουμε παραχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση στις εκ των πραγμάτων καταστάσεις» είπε ο Πρωθυπουργός.  

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Γιλντιρίμ , ελληνική σημαία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ