Τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με το Μανμπίτζ σχολίασε ο Τσαβούσογλου

Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία καταλήξαμε σε αλληλοκατανόηση, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών

Τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με το Μανμπίτζ σχολίασε ο Τσαβούσογλου

 

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG πρέπει να καθαριστεί από όλα τα εδάφη που έχει εισβάλλει στη Συρία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην πρωτεύουσα Άνκαρα.

Αφού σημείωσε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την εκκαθάριση της περιοχής Μανμπίτζ της Συρίας από τους τρομοκράτες, διασαφήνισε τις ειδήσεις περί συμφωνίας της Τουρκίας με την ΗΠΑ σχετικά με το θέμα που μεταδίδονται στα ΜΜΕ.

«Στο θέμα της οικοδόμησης της γαλήνης κυρίως στο Μανμπίτζ και τα ανατολικά του Ποταμού Ευφράτη στη Συρία, δεν είπαμε πως καταλήξαμε σε «συμφωνία με τις ΗΠΑ» είπαμε πως καταλήξαμε σε «αλληλοκατανόηση». Μπορούμε να πούμε πως συμφωνήσαμε σε περίπτωση που καταλήξουμε σε συμφωνία πάνω στον οδικό χάρτη της ομάδας εργασίας. Τώρα υπάρχει μια «αλληλοκατανόηση» είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών αφού επισήμανε πως για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστεί από την τρομοκρατία, είπε πως η PKK/PYD-YPG αποτελεί εμπόδιο μπροστά από την επιστροφή των Συρίων στα εδάφη τους.

Ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η PKK/PYD-YPG δεν επιτρέπει τους Κούρδους οι οποίοι κατέφυγαν στην Τουρκία από την τρομοκρατική απειλή στη Συρία να επιστρέψουν στα εδάφη τους.

Αφού υπενθύμισε τις υποσχέσεις που είχαν δώσει οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πως οι τρομοκράτες μέλη της PKK/PYD-YPG τους οποίους οι ΗΠΑ τοποθέτησαν στο Μανμπίτζ με πρόσχημα τη ΝΤΑΕΣ θα εγκαταλείψουν την περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως δεν θα είναι επαρκής η απόσυρση της PKK/PYD-YPG από το Μανμπίτζ.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: ΗΠΑ , Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ