Ο Τσαβούσογλου για τις καθεστωτικές δυνάμεις που θα εισέλθουν στο Αφρίν

Αν εισέρχονται για να καθαρίσουν την PKK δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αν εισέρχονται για να προστατεύσουν την YPG δεν θα μπορέσει κανείς να μας σταματήσει, είπε ο ΥΠΕΞ

Ο Τσαβούσογλου για τις καθεστωτικές δυνάμεις που θα εισέλθουν στο Αφρίν

 

Δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει την Τουρκία αν οι μονάδες που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς εισέλθουν στο Αφρίν για να προστατεύσουν τα στοιχεία της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν.

Ο Τσαβούσογλου παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιορδανό ομόλογο του Αϊμάν αλ Σαφαντί μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης τους και των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Αναφερόμενος στις ειδήσεις ότι δυνάμεις που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Αφρίν, δήλωσε τα εξής:

«Αν η Συρία εισέρχεται για να καθαρίσει την YPG δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αν όχι, αν εισέρχεται για να προστατεύσει την YPG τότε κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία».

Στόχος της Επιχείρησης Κλαδί Ελιάς που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας για να εξουδετερώσουν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ και για να σώσουν τον φιλικό και αδελφικό λαό της περιοχής από την καταπίεση και την τυραννία, είναι να εξαλείψουν τους τρομοκράτες από αυτήν την περιοχή, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία κάνει πάντα αναφορά στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας είπε ο υπουργός και πρόσθεσε τα παρακάτω:

«(Δεν ξέρουμε) αν το καθεστώς θα εισέλθει ή όχι και για ποιο σκοπό θα εισέλθει. Αν εισέλθει για να καθαρίσει την PKK δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αν όχι, αν εισέρχεται για να προστατεύσει την YPG δεν θα μπορέσει κανείς να μας σταματήσει, δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες. Αυτό ισχύει για το Αφρίν, για την Μανμπίτζ και για τα ανατολικά του Ευφράτη».ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ