Τηλεφωνική συνομιλία Γιλντιρίμ-Τσίπρα

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Τηλεφωνική συνομιλία Γιλντιρίμ-Τσίπρα

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πως πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ πραγματοποίησε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογο του.

Ο Γιλντιρίμ είπε τα εξής στον Τσίπρα:

«Είμαστε ενοχλημένοι από την ένταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό. Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο».

Στη τηλεφωνική συνομιλία στο θέμα αυτό οι δυο ηγέτες συμφώνησαν πως μπορεί να είναι ωφέλιμη η συνάντηση των υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων των δυο πλευρών σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η τηλεφωνική συνομιλία που σύμφωνα με τις πληροφορίες πέρασε σε θετική ατμόσφαιρα, εστίασε στο να δοθεί βάρος στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου και την ανάπτυξη των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Απαντώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν την αναχώρηση του για επίσημη επίσκεψη στη Λευκορωσία είπε:

«Εκφράσαμε με σαφήνεια στον Τσίπρα πως η αποφυγή των εντάσεων θα είναι για καλό και των δυο χωρών».

«Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας» ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Ο Πρωθυπουργός, πρόσθεσε δε πως οι αρχηγοί του Τουρκικού και του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ