Κρίσιμη επίσκεψη από NATO στην Τουρκία

Στην χώρα έρχεται η αναπληρώτρια γενικής γραμματέως του NATO Ρόουζ Γκοτμέλερ

Κρίσιμη επίσκεψη από NATO στην Τουρκία

 

 

Η αναπληρώτρια γενικής γραμματέως του NATO Ρόουζ Γκοτμέλερ την επόμενη εβδομάδα έρχεται στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στο θέμα του τρομοκρατικού στρατού που σχεδιάζουν να σχηματίσουν οι ΗΠΑ με στοιχεία της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD χτες είχε εκφράσει στο ΝΑΤΟ την δυσαρέσκεια του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν αφού σημείωσε πως το ΝΑΤΟ παραμένει αδιάφορο στο θέμα των απειλών που έρχονται από τη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία, εξέφρασε την αντίδραση του λέγοντας:

«ΝΑΤΟ, οφείλεις να λάβεις στάση κατά αυτών που παραβιάζουν τα σύνορα μιας εκ των συμμάχων σου. Μέχρι σήμερα εσείς τι στάση πήρατε;».

Μετά από τη συγκεκριμένη έκκληση ήρθαν αλλεπάλληλες δηλώσεις από το ΝΑΤΟ. Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία.

Στη τηλεφωνική συνομιλία είχε συζητηθεί ο τρομοκρατικός στρατός που θα σχηματιστεί με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στα βόρεια της Συρία από τα μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης  PKK/PYD σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν στη τηλεφωνική συνομιλία προειδοποίησε:

«Ένας τέτοιος σχηματισμός είναι απαράδεκτος»

Μετά από τις συγκεκριμένες εξελίξεις η αναπληρώτρια γενικού γραμματέως του ΝΑΤΟ έρχεται στην Τουρκία.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: ΝΑΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ