Ερντογάν: Κανείς να μην υποτιμάει την Τουρκία

Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η τελωνειακή ένωση ως μέσο πολιτικής πίεσης στην Τουρκία, ξεκαθάρισε ο ΠτΔ

Ερντογάν: Κανείς να μην υποτιμάει την Τουρκία

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αντίδρασή του για τα σχόλια της καγκελαρίου και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε σχέση με την Τουρκία.

 

Ο ΠτΔ έκανε ομιλία κατά τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλευτικού συμβουλίου του κόμματός του στο Ντενίζλι.

 

Επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τους ξενιτεμένους, είπε το εξής:

 

«Ψηφίστε εκείνον που δεν εχθρεύεται την Τουρκία».

 

Εξέφρασε παράλληλα την αντίδρασή του για τα σχόλια της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε σχέση με αυτή του την έκκληση.

 

«Εγώ έδωσα στην κυρία που βρίσκεται στην ηγεσία της Γερμανίας τους φακέλους 4.500 τρομοκρατών και δυστυχώς αυτοί οι φάκελοι δεν έγιναν δεκτοί. Τους έχουν ακόμα αυτούς τους τρομοκράτες. Εκείνη μου ζήτησε την έκδοση ενός ατόμου, δύο ατόμων, τριών ατόμων. Χωρίς παρεξήγηση, αν έχεις εσύ δικαιοσύνη, έχουμε και εμείς», είπε.

 

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε εξάλλου στις θρασείς, ασεβείς δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ:

 

«Η Γερμανία έχει έναν υπουργό Εξωτερικών που είναι θρασύς. Ποιος είσαι εσύ που μιλάς στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Θέλετε ανοίγετε την πόρτα της Γερμανίας (τελωνειακή ένωση), θέλετε δεν την ανοίγετε, δεν έχει καμία σημασία. Μας φτάνουν αυτές οι πόρτες».

 

Αφού τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της Τελωνειακής Ένωσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πολιτικής πίεσης σε βάρος της Τουρκίας.

 

Η Τουρκία είναι τόσο μεγάλη μια χώρα, ένας τόσο σημαντικός εταίρος με τόσο μεγάλες δυνατότητες που κανείς δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει να την χάσει.

 

«Κανείς να μην υποτιμάει την Τουρκία», τόνισε.

 

Αναφερόμενος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υπογράμμισε ότι από την μια θα πολεμήσουν μέχρι τέλους την Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση Παράλληλη Κρατική Δομή (FETÖ) και από την άλλη δεν θα επιτρέψουν να ιδρύσει κράτος τρομοκρατίας εκεί πέρα η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK που προσπαθεί να κάνει κάτι στα βόρεια της Συρίας και ο βραχίονάς της στη Συρία PYD.

 

Εφιστώντας την προσοχή στη σημασία των εκλογών που θα γίνουν το 2019, δήλωσε το εξής:

 

«Αν δουλέψουμε αρκετά, παραγάγουμε αρκετά και ιδρώσουμε αρκετά, τόσο δυνατή θα γίνει η Τουρκία».ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ