Φεστιβάλ Τουρκίας στη Μόσχα

Η τουρκική κουλτούρα, ιστορία και γλώσσα θα προβληθεί με διάφορες εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Τουρκίας στη Μόσχα

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Τουρκίας στον πάρκο Κράσναγια Πρέσνια που θα διαρκέσει τρεις ημέρες στην ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα.

Όσοι θα επισκεφτούν το φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Πρεσβείας της Τουρκίας στη Ρωσία και την αστική διοίκηση της Μόσχας, θα βρουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τουρκική κουλτούρα, ιστορία, γλώσσα και παραδόσεις.

Στον χώρο του φεστιβάλ τοποθετήθηκαν οι μακέτες του Παλατιού Τόπκαπι, της κλειστής αγοράς και της Γέφυρας των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου.

Οι επισκέπτες μόλις περάσουν από την πύλη του πάρκου θα μπορέσουν να δουν τις ενδυμασίες οθωμανικής εποχής κοντά στη μακέτα του Παλατιού Τοπκαπί. Ενώ θα μπορέσουν να κάνουν ψώνια από την κλειστή αγορά που θα στηθεί.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να διανύσουν την μακέτα της Γέφυρας των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου, να παρακολουθήσουν συναυλίες και να επισκεφτούν τα περίπτερα προβολής των τουριστικών προορισμών.

Στο φεστιβάλ, οι Τούρκοι και Ρώσοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στην ίδια σκηνή, θα διοργανωθούν λογοτεχνικές διασκέψεις, επιδείξεις μόδας, γαστρονομικές παρουσιάσεις και εκθέσεις τουρκικής χειροτεχνίας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν επίσης οι πόλεις όπως Ιστάνμπουλ, Αντάλια, Ίζμιρ, Αϊντιν, Νέβσεχιρ, Γκαζίαντεπ, Αντάνα και Μέρσιν καθώς και οι τουριστικές αξίες και πλούτη πολλών τουριστικών περιοχών.

Εκτός αυτού θα υπάρξουν και παραστάσεις του Νασρεντίν Χότζα και των Καραγκιόζη και Χατζιαβάτη.

Στην εκδήλωση οι επισκέπτες θα μπορέσουν να περιηγηθούν το χωριό τέχνης και να συμμετάσχουν σε διάφορα εργαστήρια. Θα έχουν δε ευκαιρία να κάνουν βόλτα με τα αερόστατα της Καππαδοκίας και να αγοράσουν σουβενίρ.

Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκία και Ρωσίας και την προβολή της τουρκικής κουλτούρας θα λάβει τέλος την Κυριακή 18 Ιουνίου.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Μόσχα , τουρκικό φεστιβάλ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ