Η BMC θα κατασκευάσει τεθωρακισμένα οχήματα για το καταρινό στρατό

Υπογράφηκε σύμβαση για αγορά 85 τεθωρακισμένων οχημάτων Kirpi και Amazon μεταξύ της εταιρίας και του Κατάρ

Η BMC θα κατασκευάσει τεθωρακισμένα οχήματα για το καταρινό στρατό

 

 

Η BMC η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες τεθωρακισμένων οχημάτων της Τουρκίας θα ενισχύσει τον καταρινό στρατό με 85 νέα τεθωρακισμένα οχήματα.

Η BMC, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης και Διάσκεψης Ναυτικής Άμυνας Ντόχα(DIMDEX 2018) στο Κατάρ υπέγραψε νέα σύμβαση εξαγωγής.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε θα κατασκευαστούν 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi, 35 οχήματα Amazon για την κάλυψη των αναγκών του καταρινού στρατού.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMC Ετχέμ Σαντζάκ αφού σημείωσε πως τα εν λόγω οχήματα πούλησαν πρωτύτερα και στο στρατός του Τουρκμενιστάν και της Τυνησίας είπε:

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από διάφορους στρατούς του κόσμου, αλλά εξαιτίας των αυξημένων αναγκών οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κλείσει όλη την παραγωγή του 2018. Μάλιστα δεν προλαβαίνουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτό που σχεδιάζουμε το 2019 είναι να εξάγουμε το σχεδόν 40% της παραγωγής».

Ο Σαντζάκ υπογράμμισε ότι έχουν αυξήσει την ποικιλία των προϊόντων λέγοντας πως υπάρχουν μια σειρά προϊόντα που σχεδιάζουν την κατασκευή τους.

Ο Ετχέν Σαντζάκ ανέφερε πως φέτος βρίσκονται στην πρώτη θέση στην κατασκευή επιβατικών λεωφορείων και πως η BMC στην Διεθνή Έκθεση Λεωφορείων που πραγματοποιήθηκε τελευταία στο Βέλγιο πήρε το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού.

Έδωσε δε την πληροφορία πως τους προσεχούς μήνες θα διατεθεί στην αγορά και το εν λόγο λεωφορείο σημειώνοντας πως στη σειρά βρίσκεται η αγορά φορτηγών με τις νέες εκδόσεις και τεχνολογίες.


Λέξεις-κλειδιά: Κατάρ , Ντόχα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ