Δηλώσεις Σιμσέκ για την τουρκική οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για την οικονομία, Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι διατηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία στον προϋπολογισμό

Δηλώσεις Σιμσέκ για την τουρκική οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για την οικονομία, Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι διατηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Σιμσέκ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει χωρίσει ήδη τους απαραίτητους πόρους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ρίσκα για την οικονομία και την μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας με την επιχείρηση προς το Αφρίν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εάν μια χώρα απειλείται από την τρομοκρατία τότε πρέπει η προτεραιότητα να είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας που είναι προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία.

Τέλος ο κ. Σιμσέκ είπε ότι η Τουρκία αντιμετώπισε μεγάλο σοκ το 2016 και με τα μέτρα που πάρθηκαν το 2017 έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες και η χώρα συνεχίζει να πάρει όλα τα μέτρα για τους παγκόσμιους εμπορικούς πολέμους που μπορούν να ξεσπάσουν στο μέλλον.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ