Περιοδεία Τζέφρι σε Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία στο περιθώριο των επαφών του στις τρεις χώρες θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Συριακό

Περιοδεία Τζέφρι σε Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία

 

 

 

O ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Στη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, σημειώθηκε πως ο Τζέφρι στο περιθώριο της περιοδείας του που θα διοργανωθεί μεταξύ 15-23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως ο Τζέφρι στην Τουρκία, που θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του εκτός από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους θα συναντηθεί με τους Σύριους αντιπολιτευόμενους ηγέτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αναφέρθηκε δε πως ο Αμερικανός αξιωματούχος στο περιθώριο των συνομιλιών του θα εκφράσει την δέσμευση των ΗΠΑ στην πολιτική λύση στη Συρία και θα αναζητήσει πρόσφορο έδαφος για λύσεις που συνάδουν με το ψήφισμα με αριθμό 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώθηκε ακόμη πως κατά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει ο Τζέφρι στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, θα διευκρινίσει για ακόμη μια φορά πως μια οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιντλίμπ θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αμάχων.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία καθ΄όλη τη διάρκεια των επαφών του, θα συναντηθεί με τους Σύριους συνομιλητές του και θα δώσει πλήρη στήριξη στις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντε Μιστούρα για τον σχηματισμό της Συνταγματικής Επιτροπής της Συρίας μια ώρα αρχύτερα.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άνκαρα Τζέιμς Τζέφρι, στην πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό, στο νέο του καθήκον, που ανέλαβε στις 17 Αυγούστου, είχε επισκεφτεί μεταξύ 1-4 Σεπτεμβρίου το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Τουρκία.

 


Λέξεις-κλειδιά: ΗΠΑ , Τζέιμς Τζέφρι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ