Ρουχανί: Ξέρουμε πολύ καλά ποια οργάνωση έκανε την επίθεση και με ποιους διασυνδέεται

Δηλώσεις Ιρανού προέδρου εν όψει της αναχώρησης του για τη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ρουχανί: Ξέρουμε πολύ καλά ποια οργάνωση έκανε την επίθεση και με ποιους διασυνδέεται

 

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί δήλωσε ότι ξέρουν πολύ καλά ποια οργάνωση έκανε την επίθεση στην πόλη Αχβάζ και με ποιους διασυνδέονται.

 

Ο Ρουχανί έδωσε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης εν όψει της αναχώρησης του στη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

Τονίζοντας πως η σύνοδος του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία για να διατυπώσει τις θέσεις της η κάθε χώρα, ανέφερε πως θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του Ιράν όσον αφορά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

 

Ο Ρουχανί σημείωσε ότι θα έχει συναντήσεις με ηγέτες χωρών της Ευρώπης και της Ασίας και θα ανταλλάξει απόψεις με φιλικές χώρες σε θέματα που αφορούν τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, τονίζοντας πως θα προσπαθήσουν για να κοστίσουν το λιγότερο δυνατό οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα συζητήσει για την πυρηνική συμφωνία με τους ομολόγους του των χωρών 4+1 (Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία), πρόσθεσε.

 

Ο Χασάν Ρουχανί αναφερόμενος στην ένοπλη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Αχβάζ της επαρχίας Χουζιστάν, είπε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποια οργάνωση έκανε την επίθεση και με ποιους διασυνδέεται τονίζοντας πως το Ιράν σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσει τα μάτια σε αυτή την επίθεση.

 

Υποστήριξε ότι αυτές οι οργανώσεις στηρίχθηκαν από τα ίδια άτομα στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, από τον ανατραπέντα ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις κατά του Ιράν, λέγοντας το εξής:

 

«Αυτοί που έκαναν αυτή τη σφαγή, ακολουθούν τα βήματα των εισβολέων».

 

Αυτές οι οργανώσεις έμεναν στο Ιράκ στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, είπε και πρόσθεσε:
 

«Όταν ζούσε ο Σαντάμ δούλευαν για εκείνον. Μετά που πέθανε όμως άρχισαν να δουλεύουν για λογαριασμό άλλου κράτους. Ένα κράτος στον Κόλπο τους στηρίζει οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά και τους προστατεύει».


Λέξεις-κλειδιά: Αχβάζ , επίθεση , ΟΗΕ , Χασάν Ρουχανί

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ