Η Μογκερίνι για τους Αφρικανούς μετανάστες στη Λιβύη

Η Ύπατη Αρμοστής για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι είπε ότι τους δύο πρώτους μήνες του έτους στάλθηκαν με τη θέληση τους στις χώρες τους οι 16 χιλιάδες μετανάστες

Η Μογκερίνι για τους Αφρικανούς μετανάστες στη Λιβύη

Οι 16 χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες που διέμειναν στους καταυλισμούς στη Λιβύη στάλθηκαν στις χώρες τους.

Η Ύπατη Αρμοστής για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι είπε ότι τους δύο πρώτους μήνες του έτους στάλθηκαν στις χώρες τους με τη θέληση τους οι 16 χιλιάδες Αφρικανοί που διέμειναν σε καταυλισμούς στη Λιβύη.

Η Μογκερίνι ανέφερε ότι στους καταυλισμούς διαμένουν 4-5 χιλιάδες μετανάστες και εντός μερικών μηνών ελπίζει ότι θα αδειάσουν τελείως οι καταυλισμοί.

Στις 14 Νοεμβρίου στο CNN International μεταδόθηκαν εικόνες ότι οι Αφρικανοί μετανάστες πουλιούνται σε παζάρι των σκλάβων στην Τρίπολη. Επίσης υπήρχαν ισχυρισμοί ότι εντός μερικών λεπτών πουλήθηκαν οι 12 μετανάστες σε τιμή των 400 Ευρώ ανά άτομο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Λιβύη, Ahmed Maitig είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν τις έρευνες για τους ισχυρισμούς.

Στη Λιβύη όπου επικρατεί η πολιτική σύγχυση, η χώρα είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς των μεταναστών που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης με την ελπίδα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ