Ανησυχεί η Γερμανία για την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στη Δ. Όχθη

Όσοι δημιουργούν τώρα μονομερή γεγονότα καθιστούν ακόμη δυσκολότερες τις μελλοντικές συνομιλίες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το γερμανικό ΥΠΕΞ

Ανησυχεί η Γερμανία για την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στη Δ. Όχθη

 

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την ανέγερση νέων κατοικιών στην υπό ισραηλινή κατοχή Δυτική Όχθη.

Το υπουργείο σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι είναι υψηλή η αναλογία των νέων κατοικιών σε εποικισμούς που βρίσκονται μακριά από τα σύνορα του 1967 και η αναδρομική νομιμοποίηση διαμερισμάτων που χτίστηκαν σε παράνομο φυλάκιο σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ απευθύνει επίσης έκκληση στις δυο πλευρές να επιδείξουν ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και προειδοποιεί ότι όσοι δημιουργούν τώρα μονομερή γεγονότα καθιστούν ακόμη δυσκολότερες τις μελλοντικές συνομιλίες.

Σημειώνεται επίσης ότι μόνο η λύση των δύο κρατών που θα επιτευχθεί έπειτα από διαπραγμάτευση μπορεί να ικανοποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις, να τερματίσει την κατοχή και όλες τις διεκδικήσεις και κατ' αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει μια βιώσιμη ειρήνη.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ