Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση

Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

 

Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από αντιπαράθεση στην κυβέρνηση σε σχέση με την χρήση του ονόματος Μακεδονία.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση Κοτζιά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου κάνουν λόγο για ηχηρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Αναφέρεται πως ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι είναι άνθρωπος του ουγγρικής καταγωγής Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Σόρος και για κακοδιαχείριση κονδυλίων του ΥΠΕΞ και πως ο Κοτζιάς ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε επαρκώς στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Ο Πάνος Καμμένος που αντιτάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών και έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι κατέθεσε εναλλακτικό σχέδιο για την συμφωνία.

 

Η κίνηση του Καμμένου είχε προκαλέσει την αντίδραση του Κοτζιά και πολλών κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που ο Κοτζιάς και βουλευτές με τους οποίους έχει κοινή δράση αποσύρουν την στήριξή τους, ενδέχεται να πέσει η κυβέρνηση.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Τσίπρας.

 


Λέξεις-κλειδιά: παραίτηση , Νίκος Κοτζιάς

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ