Йълдъръм сложи точка на дискусиите относно ракетните комплекси С-400

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм сложи точка на дискусиите относно ракетните комплекси С-400, които Турция ще закупи от Русия...

Йълдъръм сложи точка на дискусиите относно ракетните комплекси С-400

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм сложи точка на дискусиите относно ракетните комплекси С-400, които Турция ще закупи от Русия.

Йълдъръм в отговор на критиките относно закупените от Турция  руски ракетни комплекси С-400 и факта, че са несъвместими с противоракетната система на НАТО, заяви:

 „Гърция не е ли страна член на НАТО? Тя също притежава руски ракети. Дали Гърция бе запитана по въпроса? Тук също става въпрос за прилагане на двоен стандарт. Знахте ли, че Гърция притежава руски ракети?”.

Йълдъръм акцентира: „Турция поиска да закупи оръжейни системи от страните от НАТО, но не получи положителен отговор. Имаме приятели, които предоставят безплатно на терористите в Сирия оръжия, които отказаха да продадат на Турция”.

Йълдъръм посочи, че никой няма правото да критикува Турция за това, че е закупила от Русия ракетни комплекси С-400, че Турция е способна да вземе необходимите мерки за да гарантира своята сигурност и че това няма да навреди по никакъв начин на НАТО.Още новини по темата