Убийците на цивилни отправят лъжливи обвинения към Турция...

Президентът Ердоган подчерта че западните страни разпространяват лъжливите твърдения на терористите за убити цивилни в Африн...

Убийците на цивилни отправят лъжливи обвинения към Турция...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви по време на среща в президентския дворец с кметовете че от началбото на операция „Маслинова клонка” в Африн до днес са били ликвидирани 3 хиляди 444 терориста и че се надява до края на деня Африн да бъде прочистен напълно от терористите.

„Наближихме Африн. Надявам се до настъпването на края на деня градът да бъде прочистен от терористи. Естествено не е лесно. За разлика от западните страни ние не убиваме цивилни. Те убиха само в Алжир пет милиона души. В Ирак, Руанда, Либия проляха кръвта на стотици хиляди. Нека най-напред да понесат отговорността за тези кръвопролития, вместо да отправят към Турция лъжливи обвинения. Ако армията ни не оказваше толкова голямо внимание на безопасността на цивилното население, отдавна щяхме да сме прочистили африн от терористите”-каза президентът Ердоган.

Ердоган добави че 65 процента от оръжието и боеприпасите използвани в Африн е отечествено.

Президентът отбеляза че само прени дни терористите са заявявали че ще се съпротивляват на турската армия в Африн но сега, когято турсикте сили са влезли в крайните квартали на града, терористите бягат в паника и дори се възползват от цивилното население искащо да напусне Африн като жим щит.  

Ердоган отбеляза че укрепените позиции и тунелите в Африн не са построени само от терористите а им е била оказана помощ от техните партньори.

Президентът Ердоган каза че ще прочистят и Мюнбич от терористите а също и източния бряг на река Ефрат, и скоро ще стоварят юмрука на турската армия и върху терористите в северната част на Ирак.


Етикети: Ердоган

Още новини по темата