Турция опроверга твърденията на Гърция...

Турското външно министерство отбеляза че няма да се проявява телорентност към действията на гръцките военновъздушни и военноморски сили...

Турция опроверга твърденията на Гърция...

МВнР на Турция оповести че новините че Гърция е предприела стъпка за изразяване на протест във връзка с напрежението около островчето Кардак в Егейско море не отразяват истината и че гръцката администрация е измамила обществеността.

Външното министерство опроверга твърденията че Гърция е връчила на Турция протестна нота.

Говорителят на външното министерство Хами Аксой припомни че гръцкото външно министерство е направило изявление в което се твърди че генералният секретар на гръцкото външно министерство е предал на дипломатическия представител на Турция „силен протест поради събитията в района на островчето Кардак”.

Аксой каза че с това изявление гръцката страна лъже своята общественост и както винаги, изопачава действителността.

Той отбеляза че всъщност турският дипломатически представител е потърсил главния секретар на гръцкото външно министерство във връзка с опасните маневри на гръцки катер на бреговата охрна в района на островчето Кардак в Егейско море и е подчертал че продължават предизвикателните действия на гръцките въоръжени сили в морето и във въздуха на Егейско море и че Турция няма дълго време да проявява толерантност към подобни безотговорни действия.

Говорителят каза че турският дипломатически представител е подчертал че искалацията на напрежението в Егейско море няма да бъде в интерес и на двете страни и че гръцката страна трябва да прекрати тези опасни действия.


Етикети: Гърция , Кардак

Още новини по темата