Контактите на Куртулмуш в България

Министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш участва в неформалната среща на министрите на туризма от ЕС в София...

Контактите на Куртулмуш в България

Министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш участва в неформалната среща на министрите на туризма от ЕС в София.

Куртулмуш на пресконференция след срещана акцентира, че операцията на ТВС „Маслинова клонка” в Африн, Сирия се провежда в рамките на международното право.

Куртулмуш отбеляза, че целта на Турция не е окупирането на чужди територии, а обезвреждането на терористите на ДЕАШ и ПЙД в областта и възпрепятстването по този начин на разпокъсването на Сирия.

Куртулмуш акцентира, че външните сили въоръжавайки терористите  се опитват посредством тях да равизират границите в Близкия Изток.

Министър Куртулмуш освен това по време на срещата заяви: ”Ще ревизираме в посока нагоре целите си за 2023 година. Първоначалната ни цел бе привличането на 50 милиона туристи и приходи от 50 миларда долара”.

Куртулмуш в рамките на посещението си в България се срещна и с генералния секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) Майкъл Христидес.Още новини по темата