Западът изнася болестните си идеологии за ислямския свят...

Президентът Ердоган предупреди ислямския свят да е внимателен срещу интригите на западния свят...

Западът изнася болестните си идеологии за ислямския свят...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова ислямските страни да бъдат внимателни срещу мръсните сценарии целящи да нарушат единството в ислямския свят.

В речта, която произнесе на 33-то заседание на Постоянния комитет за икономическо и търговско сътрудничество на Организацията за ислямско сътрудничество, президентът Ердоган каза че на това заседание, освен търговските, икономически и политически въпроси, на дневен ред ще се поставят и проблемите в ислямския свят, който през последните години преминава през един много проблемен период.

Президентът Ердоган обвини западния свят в това че изнася за ислямския свят всички свои болестни идеологии, учения и проблеми зародили се в историческото му минало и е поставил в изпълнение един коварен сценарий целящ да наруши единството и сплотеността на ислямските народи, да ги лиши от суверенитет и по този начин да постави под гаранция своето бъдеще.

Той посочи че терористични органтизации като Ел Каиде, ДАИШ, Боко Харам, ПКК, ФЕТО са превърнали ислямския свят в море от кръв и че западния свят е показал своето пренебрежение към кървавите събития извън своя регион пренебрегвайки кръвопролитията в Сирия и областта Аракан в Мианмар.

Ердоган каза че постепенно в западните страни намират сила ислямофобията, нацизма и расизмът.

„Към кого се насочват оръжията които ислямскитке страни купуват от западния свят. Кой е печеливш от раздухването на враждата между братята които всеки ден застават един до друг за молитва към Аллаха. В интересите на кого е разпокъсването на и без това изкуствено очертаните граници на страните в ислямския свят. Ето намирането на отговорите на тези въпроси ще постави пред нас една нова перспектива за разрешаване на проблемите. Много добре знаем кой е създателят на кърввите терористични организации, и знаем че техните кървави акции се превръщат в повод за поставянето под един знаменател истинските мюсюлмани и терористите и за лишаването на мюсюлманите от техните основни права.”-каза Ердоган.


Етикети: Ердоган

Още новини по темата