Премиерът на Естония е в Анкара...

Турция и Естония ще разгърнат връзките си в сферата на енергетиката...

Премиерът на Естония е в Анкара...

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм отбеляза че Турция приютява над три милиона мигранти и проявява голяма себеотдайност от гледна точка на сигурността на региона и на Европа.

Премиерът Йълдъръм заяви на съвместната пресконференция организирана след срещата в резиденция Чанкая с намиращия се на посещение в Анкара премиер на Естонияа Юри Ратас че благодари на тази страна за солидарността проявена по време на опита за преврат от 15 юли.

Той каза че отношенията между двете страни са на великолепно равнище и припомни че Турция е била сред страните които първи са признали независимостта на Естония след откъсването на тази страна от Съветския съюз.

Йълдъръм отбеляза че Естония е оказвала винаги силна подкрепа на пълноправното членство на Турция в ЕС и тя води много близко сътрудничество с Турция ив рамките на НАТО.

Премиерът Йълдъръм изрази надеждата си че Естония, която е мандатен председател на ЕС, ще спомогне за съживяването и на отношенията с ЕС.

Премиерът Йълдъръм подчерта че двустранната търговия не отразява потенциала на двете страни и че ще поставят в изпълнение проекти за разгръщане на търговските отношения и на туризма.

Премиерът допълни че Естония разработва проекти в добива на шистов газ и на обновимите енергийни източници и планират да разгърнат двустранното сътрудничество и в сферата на енергетиката.


Етикети: премиер , Естония

Още новини по темата