"В близко бъдеще Турция ще стане една от 10-те най-големи икономики в света"

Правителството на Саудитска Арабия призна, че тялото на журналиста Джамал Кашоги след като е бил убит в главното консулство в Истанбул е било нарязано на парчета...

"В близко бъдеще Турция ще стане една от 10-те най-големи икономики в света"

Унгарският премиер Виктор Орбан изрази убеждението, че в близко бъдеще Турция ще стане една от 10-те най-големи икономики в света и че Европа има нужда от Турция.

Виктор Орбан посети тюрбето на Гюл Баба в Будапеща, което бе реставрирано наскоро с инициативата на председателя на Полат Холдинг /Polat Holding/ Аднан Полат.

Орбан, който се срещна с Аднан Полат и придружаващите го журналисти  отбеляза: „Унгарският и турския народи споделят положителни становища един за друг. С Турция сме близки приятели. Ако попитате унгарците относно турците ще получите много положителни отговори. В Турция аз, страната и гражданите ми сме посрещани с голямо уважение. Политическата ни основа се гради върху приятелството на двете страни”.

Орбан каза: „Турция е много важна страна. Една от най-важните икономики в света. Като структура също е много силна. Споделям становището на президента Реджеп Тайип Ердоган, че през предстоящите няколко години Турция ще се нареди сред 10-те най-големи икономики в света. В името на интересите на Европа трябва да укрепим сътрудничеството с Турция”.

Унгарският премиер Орбан подчерта, че от гледна точка на сигурността и икономиката стратегическото сътрудничество между Турция и ЕС е належащо и че Европа се нуждае от Турция.Още новини по темата