Няма единна позиция по въпроса за борбата с тероризма...

Катарският външен министър отбеляза че някои международни среди не осъзнават правилно поводите за възникването на тероризма...

Няма единна позиция по въпроса за борбата с тероризма...

Министърът на външните работи на Катар Ал Сани заяви че съжаление предизвиква фактът че има международно разбиране което не способства за намирането на трайно разрешение на проблема с тероризма и не осъзнава правилно причините за възникването на тероризма.

Външният министър на Катар произнесе реч на организираното в Кувейт заседание на външните министри на страните членки на коалицията за борба с ДАИШ.

Катарската информационна агенция съобщи че Ал Сани е подчертал че страната му прави всичко което е по силите й в борбмата с тероризма и радикалните течения и е казал че тероризмът е една от най-големите заплахи пред арабските страни и пред някои други страни но за съжаление са налице международни позици които възпрепятстват намирането на категорично разрешение на този проблем.

Ал Сани е казал че трябва да бъдат предотвратени войната и военните престъпления срещу цивилното население, независимо какви са поводите и подбудите подчертавайки че коалицията за борба с ДАИШ ще продължи усилията си за унищожаването на тази терористична организация.

  


Етикети: тероризъм , Катар

Още новини по темата