Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

        Вестник Сабах в новината със заглавие „Председателят на ВНСТ се срещна с турците в Швейцария” съобщава, че председателят на Великото национално събрание на Турция /ВНСТ/ Бинали Йълдъръм и делегация от парламента са провели контакти в швейцарския град Лозана. Йълдъръм в речта си с турската общност в Швейцария е отправил послания за единство и сплотеност.  

         Вестник Ватан в новината със заглавие „Инвестиция от Aselsan в Кипър” информира, че турската компания за отбранителна техника – Аселсан (Aselsan) планира да открие до края на годината технологичен център в Турска Република Северен Кипър /ТРСК/. Заместник главният директор на Aselsan Мехмер Челик е заявил: „Целим заедно с ТРСК да се наредим сред страните произвеждащи развити технологии”.

         Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Помощи за пострадалите от земетресението индонезийци” отбелязва, че Турция е изпратила 250 палатки за пострадалите от разрушителното заметресение в Индонезия. Председателят на екипа на Турския червен полумесец в Индонезия Али Акгюл е заявил, че освен палатките са били изпратени и 1 000 спални чували и че по-късно ще бъдат раздадени и хранителни и други помощи.

         Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Сред най-добрите ресторанти в Лондон има и един турски” предава, че американското издание Forbes е съставило рейтинг на най-добрите ресторанти в британската столица Лондон за 2018 година.  В класацията на престижното издание сред 5-те най-добри ресторанти е включен и турския „Rüya” представящ най-хубавите деликатеси от турската кухня.

        Вестник Стар в новината със заглавие „Едуаред Прадес е победител на 54-тата президентска колоездачна обиколка на Турция” пише, че испанският колоездач Едуард Прадес е победил на54-тата президентска колоездачна обиколка на Турция, на второ място е Алексей Лутшенко от Казахстан, а на трето е Нейтън Хас от Австралия.Още новини по темата