Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

Вестник Сабах в новината със заглавие „Тръмп: Само Ердоган си върши работата както трябва” съобщава, че президентът на Eurasia Group и професор по глобални изследвания в Нюйоркския университет Иън Бремер е заявил: „Президентът на САЩ Доналд Тръмп миналата седмица в Брюксел не получи гаранция от страните членки на НАТО за увеличаване на бюджеда за отбраната и се ядоса на всеки. Единественото изключение за него бе президента Реджеп Тайип Ердоган. Обръщайки се към него каза: „Само Ердоган е изключение. Той си върши работата, както трябва”.

Вестник Стар в новината със заглавие „Hürjet за първи път бе представен във Великобритания” информира, че конструираният от турската авиокосмическа компания самолет Hürjet е бил звездата на изложението за авиоиндустрията - Farnborough Air Show във Фарнбъроу, Великобритания.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Чуждестранните инвеститори продължават да купуват имоти в Турция” отбелязва, че чуждестранните инвеститори приемащи Турция за сигурно пристанище след периода на изчакване отново са започнали да купуват недвижими имоти от Турция. Според индексът на новите цени на жилищата в Reidin-GYODER в Турция през месец юни 10% от марковите жилищни проекта са били продадени на чуждестранните инвеститори.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Рекорд на Капъкуле” предава, че ежедневно в Турция продължват да пристигат хиляди турци живеещи в европейските страни. В тези рамки вчера на 17 юли в страната през ГКПП „Капъкуле” са влезли 37 138 души, което е важен рекорд за всички времена.

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Кървавата Луна ще бъде наблюдавана най-добре от Турция” пише, че астрономическият феномен кървава Луна в Турция ще започне на 27 юли около 20:10 часа и ще продължи 5 часа и 40 минути.Още новини по темата