Преглед на турския печат...

Обзор на новините по страниците на турските вестници...

Преглед на турския печат...

Прегледа на днешния турски печат започваме с новина на вестник Хабер Тюрк озаглавена „Турция и САЩ се договориха по въпроса с Мюнбич”. В новината пише че министърът на външните работи Мевлюд Чавушоглу е посочил че на срещата от 19 март ще стане ясна ситуацията с Мюнбич и е отбелязал че с изтеглянето на терористите от Мюнбич, сигурността в района ще се осигурява от турски и американски сили.

Вестник Сабах пише в новината под заглавието „Турция осъди нападението срещу палестинския премиер” че турското външно министерство е разпространило декларация в която е осъдило въоръженото нападение в Газа срещу конвоя на палестински япремиер Хамдаллах.

Вестник Хюррийет в новината озаглавена „Етапен доклад за икономическото състояние” пише че в доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, цифрите за икономическото развитие на Турция през 2018 година са били ревизирани от 4,9 на 5,3 процента а за 2019 година от 4,7 на 5,1 процента.

Вестник Ватан пише в новината озаглавена „Туристите от Холандия за Турция нараснаха с 90 процента” че холандските медии са отбелязали позовавайки се на данните на Съюза на холандските туристически агенции и на различни туристически агенции че през 2018 година е нарасналр броят на холандците искащи да прекарат отпуските си в Турция и че броят на холандските граждани желаещи да пътуват за Турция е през месец януари нараснал с 90 процента в сравнение със същия период на миналата година.

Вестник Стар съобщава че корабостроителната компания ОЕС Денизджилик, чието седалище се намира в технопарка в Мерсин, е започнала подготовките за строежа на безпилотни отечествени бойни кораби. В новината се подчертава че се очаква проектът да приключи в срок от една година и да бъде започнат строеж на безпилотните кораби.


Етикети: новини

Още новини по темата