Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

Вестник Сабах в новината със заглавие “Йълдъръм: Този път удариха на камък” съобщава, че премиерът на Турция Бинали Йълдъръм е реагирал срещу помощите на САЩ за терористичната организация ЙПГ: „Това не е толкова лесно. Този път ударихте на камък”.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Важно изявление от генералния секретар на НАТО относно Турция” отбелязва, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е направил следното изявление относно операцията на турските въоръжени сили „Маслинова клонка” в Африн, Сирия: „Турция има напълно основателни безпокойства във връзка със своята сигурност.Нито една друга страна членка на НАТО не е била цел на толкова терористични атентати. Турция е в пълното си право да намери разрешение на тези безпокойства”.

Вестник Стар в новината със заглавие „Турски бизнесмени изграждат курортен център в Судан” информира, че депутатът на Партията на справедливостта и развитието Шахин Тин е заявил, че турските бизнесмени ще изградят курортен център в суданската провинция Червено море. В резултат на преговорите с губернатора на Червено море е било договорено създаването на курорт в областта Порт Судан. Този туристически курорт, който е инвестиция на стойност 250 милиона долара ще бъде първи по рода си в Судан и ще има важна роля за представянето на страната в света.

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Ръст въпреки кризата” пише, че е регистриран ръст от близо 50% на ранните резервации на германските туристи в Турция. Туристическият съветник на Туция в Берлин Гази Джошан е заявил, че Турция отново се е върнала на пазара в Германия. Дожаш е акцентирал, че се очаква през тази година в Турция да пристигнат много повече туристи от Германия в сравнение с миналата година.Още новини по темата