Преглед на чуждите медии...

Новини за Турция в чуждите медии...

Преглед на чуждите медии...

Агенция Фарс-Генералният директор на иранската национална компанияза природен газ Хамид Ръза Ираки оповести че проблемът с Турция относно изплащането на дълга за природен газ е напълно разрешен.

Ажанс Франс Прес-Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговаря във Ватикана с папа Франциск.

Интерпреснюз, Грузия-Премиерът Бинали Йълдъръм заяви че целта на операция „Маслинова клонка” е осигуряването на сигурността на Турция.

Тюркиш-америка нюз-Производството на автомобили в Турция през 2017 година е нараснал с 18 процента в сравнение с 2016 година.

Гласът на Америка-Външният министър Чавушоглу отбеляза че американската оръжейна помощ за терористичната организация ЙПГ е отровила партньорските връзки между САЩ и Турция.

Дойче Веле-Въципремиерът Бекиро Боздаг каза че дипломатическите отношения с Холандия не са прекъснати.

Гласът на Америка-Турция предупреди САЩ че тези които носят униформата на терористите ще станат тяхна цел.

Кримската информационна агенция-За период от 92 години Турция е спечелила общо хиляда 512 медала на световни първенства, европейски първенства, олимпийски игри в бранша борба и е странат в света с най-много медали в този бранш.

Агенция ДПА-ЕС покани президента Ердоган за среща на върха на 26 март във Варна в България.

Асошейтед Прес-Президентът Ердоган призова САЩ да изтеглят силите си от Мюнбич.

Дойче Веле-Външният министър Чавушоглу ще обсъди открлито с Държавния секретар на САЩ Тилерсън по време на визитата му в Турция въпроса за прекратяването на оръжейната помощ на САЩ за терористичната организация ПКК/ПЙД.

Кримската информационна агенция-Турция оказва помощ на Нигерия в сферата на електроснабдяването.

Гласът на Америка-Президентският говорител Калън отбеляза че Турция е изпълнила 72та критерия за либерализирането на визовия режим с ЕС.

Кримската информационна агенция-Президентът Ердоган и президентът Путин обсъдиха по телефона Африн, Идлиб и проблемите в Сирия.

Агенция Фарс-Президентът Рухани подчерта че разгръщането на отношенията с Турция е важна политическа цел на Иран.

Агенция Фарс-Президентът на Турция и президентът на Узбекистан проведоха телефонен разговор и обсъдиха двустранните отношения.


Етикети: новини

Още новини по темата