Na skupu o Sofiji o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana

Učesnicima Koferencije trebala bi da se obrati i visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federica Mogherini, koja će predstaviti strategije i prioritete zajedničke evropske spoljne, bezbjednosne i odbrambene politike

Na skupu o Sofiji o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana

Evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana bit će tema Interparlamentarne konferencije o zajedničkoj spoljnoj, bezbjednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, koja će se, u okviru parlamentarne dimenzije šestomjesečnog predsjedavanja Bugarske Evropskom unijom (EU), održati od 15. do 17. februara u Sofiji. 

Učesnici Konferencije fokusiraće se i na situaciju u zemljama regiona Crnog mora, a biće riječi i temi pod nazivom „EU kao globalni igrač godinu dana nakon potpisivanja Rimske deklaracije“.

Tokom sesije o zajedničkoj evropskoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici i implementaciji Globalne strategije EU posebno će se raspravljati o jačanju saradnje EU i NATO-a i razvoju vojnih kapaciteta EU.

Prema najavama organizatora, učesnicima Koferencije trebala bi da se obrati i visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federica Mogherini, koja će predstaviti strategije i prioritete zajedničke evropske spoljne, bezbjednosne i odbrambene politike.

U ime BiH skupu u Sofiji će prisustvovati predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić. 


Tagovi: Bosna , NATO , EU , Sofija

Povezane vijesti