Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna, ali to nije prepreka za saradnju sa NATO

Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu, navodi se u saopćenju kabineta predsjednika Srbij

Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna, ali to nije prepreka za saradnju sa NATO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem, da će Srbija ostati vojno neutralna, ali da to nije prepreka za razvoj saradnje sa tom vojnom alijansom u okviru Partnerstva za mir, a u cilju jačanja stabilnosti, posebno na Zapadnom Balkanu.

Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu, navodi se u saopćenju kabineta predsjednika Srbije.

Kako se dodaje, Ali je rekao da je zadovoljan što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti.

Kako se navodi u saopćenju Predsjedništva posle sastanka, Vučić je rekao da je učešće Srbije na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumijevanju i povjerenju.

On je zahvalio na ulozi KFOR-a kao garantu bezbjednosti na Kosovu i Metohiji. Povezane vijesti