Ponovo se pokreće potraga za nestalim avionom Malaysia Airlinesa

Malezijski ministar transporta Liow Tiong Lai potvrdio je da je odobren prijedlog da se u južnim dijelovima okeana ponovo pokrene potraga za avionom koji je nestao prije 3,5 godine

Ponovo se pokreće potraga za nestalim avionom Malaysia Airlinesa

Nakon godinu dana, ponovo će početi potraga za nestalim avionom kompanije Malaysia Airlines.

Malezijska vlada odobrila je inicijativu za ponovno pokretanje potrage za avionom koji je nestao 2014. godine iznad Indijskog okeana. 

Malezijski ministar transporta Liow Tiong Lai potvrdio je da je odobren prijedlog da se u južnim dijelovima okeana ponovo pokrene potraga za avionom koji je nestao prije 3,5 godine. 

Avion MH370 nestao je 8. marta 2014. godine na letu od Kuala Lumpura prema Pekingu sa 239 putnika. Nakon sat vremena, prestao je slati signale kontroli leta te je nestao s radara.

Nekoliko dana nakon misterioznog nestanka, malezijska vlada saopćila je kako aviona "nema", ali da su svi putnici i posada mrtvi. Dosad najskuplja potraga u historiji civilne avijacije počela je 18. marta 2014. godine na prostoru površine veće od 4,5 miliona kvadratnih kilometara.

Nakon potrage avionima i brodovima prednost je data podmorskom istraživanju koja također nije dala rezultate. Potraga je obustavljena nakon 1.046 dana, tačnije u januaru prošle godine.Povezane vijesti